HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Éled a természet, ég kezünk alatt a munka

eclipse86 2012.03.20. 16:40

Teljes gőzzel zajlanak a tavaszi munkálatok.

Az előkertből elvitték a rózsákat - ingyen kínáltuk annak, aki veszi a fáradságot hogy kiássa őket, hogy saját kertjét díszítse vele. A felszabadult területet kigyomláltam, gereblyéztem, és jöhet rá a sport fűmag. Ez a terület lesz a gyerekek játszótere. Ahol bújik a jácint, természetesen meghagyjuk. 

Beszereztünk egy forgó esőztetőt a Gardena rendszerhez. 45 fokonként állítható hogy mekkora szögben locsoljon, jó szolgálatot tesz, mert már most szárazság van, és a földbe elvetett magoknak, különösen a drazsírozottaknak, nagyon kell a nedvesség.

A hónapos vajretek kibújt, mind a 4 sorban! :) A zöldborsó csírák is mozgolódnak. A két saláta ágyásban egyenlőre csend, amennyiben nem jön össze a saláta termesztés, az ágyások megmaradnak a kiültetendő paradicsom palántáknak (kb. 10 tövet tudunk lerakni egy ágyásba). A többi vetésnek bőven van még ideje.

Folytatjuk a kert felásását, az ágyások előkészítését az áprilisban elvetendő növényeknek. Csicsóka gumókat is igyekszem beszerezni, melyek a kerítés menti, bozóttól frissen felszabadított, lazább talajú földsávba kerülnek majd.

A télikert palánta gyűjteményét kiegészítettem még 2 cserép metélőpetrezselyemmel, 2 cserép metélő fokhagymával, és 6 cserép snidlinggel. Ezek közül a snidling napokon belül kibújhat, a másik két fajta zöldfűszer nagyon hosszú ideig csírázik.

Április 24-re előjegyeztettünk 40 db naposcsibét, melyek beszerzésében házunk korábbi tulajdonosa, hátsó telekszomszédunk segítkezik. Megvan már az infralámpa a megfelelő foglalattal, most az ólak kitakarítása, fertőtlenítése, meszelése van soron, mely nem kis munka, mert évtizedes megkövesedett tyúkszart kellett fellapátolni. Ezután söprés, a falak kefés ledörzsölése, majd a klórmeszes fertőtlenítés és a meszelés következik.

5literes önitatót és etetőt, a szemes takarmányhoz terménydarálót kell még beszerezni.

Most, hogy jó idő van, Imola egész nap kint van velünk, önfeledten játszik, majd jól elfárad, nagyokat alszik és farkasétvággyal eszik, aminek meg is van eredménye, dekákban mérhető. Apjára ütű vékonyka kislányunk hízik. :)

Az első kerti parti, szaletlis vacsoravendégség is megtörtént nagy sikerrel :)

Szombaton kerékpárral ellátogattunk a közeli Magfalvára, ahol nagyon jól éreztük magunkat, és új értékes kapcsolatokra tettünk szert, a falunkból és távolabbról egyaránt. Már heti háromszor szállítanak nekünk finom, friss, tehénmeleg házi tejet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr504328535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása