HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Kicsiny gazdaságunk állapota májusban

eclipse86 2012.05.19. 17:21

Pár hétre eléggé megborult az életritmusunk, de szerencsére sikerült visszakapaszkodni. A kerttel, háztartással nem tudtam annyit foglalkozni, mint szerettem volna és kellett volna, még tűzoltás folyik bizonyos területen. Ráadásul az utolsó féléves vizsgák ideje is eljött a főiskolán, eddig sikerrel vettem az akadályokat, már csak egy van hátra.

A csirkék már elmúltak 3 hetesek. Már kijárhatnak a szabadba, elkerítettünk nekik egy kezdő, kis kifutót, ahol kapirgálhatnak, zöldezhetnek, és nemsokára a teljes tyúkudvart birtokukba vehetik, még kerítést kell javítani pár helyen. Jövő héten átköltöznek a végleges helyükre, a nagy tyúkólba. Mind a 39-en megmaradtak, szépen fejlődnek.

A zöldborsót egy héten betakarítjuk! :)

A magról vetett hagymák nagyon szépen nőnek, a fejessaláta, az a pár ami kinőtt, szintén gyönyörű (és finom!)

A sárgarépa és a petrezselyem is nagyon szép, többen meg is dicsérték. Ezeket nemsokára egyelni kell. 

A retket betakarítottuk, megettük/elajándékoztuk, a helyükre és az újonnan felkapált részekre pedig kiültettük a paradicsom és paprika palántákat, még kapunk zeller palántákat is, amik a paradicsom közé kerülnek majd társnövénynek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr914526104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása