HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Kotkodács, kotkodács, minden napra egy tojás!

eclipse86 2012.10.10. 15:53

És nem csak egy.

Az április 24-én kelt alom tyúkjai október 7-én, azaz 3 napja tojtak először. Nem is olyan kis jércetojásokat, hanem normál méretűeket. Azóta külön öröm naponta többször bekukkantani az ólba a tojófészkeket ellenőrizni.

A pincében forr az első saját, házi borunk! És elkészült a szilvapálinkánk is. Még karcos, de mindenki aki kóstolta, azt mondta, jófajta. Még egy kicsit szellőzik majd 2-3 hónapot érik üvegben míg igazán szuper lesz. Vidéki jólét! :) 

A kerti szezonnak vége. Még egy jó adag lecsónak való paprika szedés vár rám, és felhúzni a céklákat, póráhagymát, és kész. Jöhet a rotakapa a területre.

A kakasok olyan sokan voltak, hogy két pici mellett nem győztük a vágást, segítséget kértünk és kaptunk egy nagyon kedves, fiatalos nyugdíjas páros személyében, akik még a bontást is megmutatták. Még 7 kakast kell a túlvilágra, meg a fagyasztóba segíteni, utána már csak a két díszkakas marad és a tíz-egynéhány tojónk. Szerettem volna, ha még többen lettek volna, majd legközelebb. 

Küzdünk az egerekkel, a garázsban a terményre mennek. Egy betévedt a lakásba, de el is hagyta a lakott területet, nem szeretik annyira az emberi életteret. Egy pedig a kamrába ment be, őt az ultrahangos riasztó űzte ki. A többi a garázsban garázdálkodik. A csapdát kinevetik, a csalit kizabálják. Mérgeket nem szeretnénk használni, ezért marad az UH és a ragasztó. Utóbbi szintén nem egy túl humános dolog. A beragadt egeret lehetőség szerint minél hamarabb agyon kell ütni. Ez a feladat rám hárul, ez van. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr854830949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falusisanzon.blogspot.com 2012.10.16. 13:54:06

Nagyon örülök.hogy idetaláltam!

eclipse86 2012.10.16. 16:10:21

@falusisanzon.blogspot.com: Üdvözöllek! :) Én is bekukkantok hozzád.
süti beállítások módosítása