HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Június

eclipse86 2012.06.17. 16:23

Érik a meggy, a málna. A szomszédban érik a cseresznye, amiből annyit szedhettünk amennyit csak akartunk. A másik kedves szomszédunknak pedig szedermálnájuk is van, ez egy nagyszerű növény, egyrészt a kerítés mellé ültetve távoltartja a betolakodókat (eszement tüskés), másrészt hatalmas, zamatos termése van. 

A szomszéd kertjébe elvetettük a 2. generációs zöldborsót, ki is bújt. Vetettünk még, utolsókként, céklát, savanyítandó káposztát és 4 dinnyepalántát, patisszont, hátha. A Medárd utáni nagy esőzés nagyon jót tett a növényeknek. A paradicsom megbokrosodott, alig győztem megszabadítani a felesleges levelektől és oldalhajtásoktól. Tele van zöldparadicsommal. Az uborka is nagyon szépen nő. A ritkítás óta a sárgarépa csodás fejlődést mutatott. Párom a szőlővel bajlódik, az is megbokrosodott jócskán. A csirkék hatalmasra nőttek, már 9 hetesek elmúltak. Nemsokára néhány kiskakas befejezi földi pályafutását.

Problémák amik adódtak: a bedöglött búvárszivattyút még nem cseréltük ki, így vezetékes vizet használunk locsoláshoz is. Ennek ősszel fogjuk a kárát látni, akkor lesz új lolvasás és átalánydíj átszámítás. A pótlás azonban sürgőssé vált, ugyanis az 1954-es gyártmányú falusi hidroglóbusz elkezdett szétrohadni, és a javíttatás csekély 3 hetére teljes tömlős locsolási tilalmat rendeltek el a falura. A benzinmotoros fűkasza is bedöglött, és egyenlőre nem találtunk szervizest. Most egy alkalommal pénzért nyírattunk füvet, kecskénk, lovunk nem lévén... sürgős megoldásért kiált az ügy.

A képen kb. 60dkg málna látható. Leszedni pár perc, ám a háztartásban élő paralimpikonnak még kevesebb ideig tart elfogyasztani. Az egészet. 

málna1.JPG

 

málna2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr354594126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása