HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Számozás nélkül - túrós pogácsa

eclipse86 2012.04.15. 20:57

Nem kell tovább számoznom a sütőipari-cukrászati alkotásaimat. :) A negyedik próbálkozásom túrós pogácsa volt, melynek receptjét egy gimnáziumi osztálytársam, Ági (aki fényévekre jár előttem a sütő-főzőtudományban) sikeres gasztro-blogjában találtam: www.boldogkukta.blogspot.com  

A konkrét recept elérhetősége: http://boldogkukta.blogspot.com/2011/07/anya-turos-pogacsaja_19.html 

Először hitetlenkedtem, hogy ennyire egyszerű, és még filóztam is rajta, hogy biztos nem maradt ki valami? :))

Az alapanyagok a dagasztótálba kerültek, aztán 3 perc gyúrás után elment a kedvem, hogy dehát ezek nem is állnak össze, nem alkotnak tésztát stb. Aztán újabb 10 perc után a legtökéletesebb állagú tésztát kaptam, amit valaha láttam. :)) Pogácsa szaggatóm nincs, úgyhogy egy felespohár segítségével formáztam meg a kis pogikat. Felavattam a két nagy vadiúj tepsim közül a nagyobbikat, de még így sem fért bele mind, a maradékot holnap sütöm.

pogi1.JPG 

Az eredmény mind küllemre, mind állagra, ízre egészen kiváló lett, el sem mertem hinni. Kedves páromat jól meglepem vele, este 10-re jön haza a munkából, biztos örülni fog neki. Komoly vacsorát nem főztem, egy nagy lábos húsleves készült még csigatésztával. Remélem a másfél évesünknek is ízleni fog :) A bolti pogácsát szereti, ez meg csak jobb annál.

pogi2.JPG 

A legközelebbi kísérlet a házi túró készítés lesz, mert olcsón isteni házitejhez tudunk jutni (heti 5 litert hozatunk házhoz 3 napra szétosztva), és találtam egy érthető, szájbarágós receptet. Ha sikerül, a kész túrót felhasználom újfent ehhez a pogácsához, és meglátjuk a különbséget.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr944448631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.04.16. 14:52:15

Csak így tovább! Csereberélhetünk tapasztalatot/receptet!
Ha ez ízlett és van házitejetek, ajánlom a szinte azonos recept alapján készülő aludttejes pogácsát is. Néha megmarad a tej olyankor ilyet sütök.Az aludttejet magában már sajnos nem szeretem, gyerekként ettem :)

Puszi,
Bozót

eclipse86 2012.04.23. 18:28:39

@Bozót: Szia Bozót! Én csak fontolva haladó vagyok, ami a sütögetést illeti. Receptjeim nagyon nincsenek, az internetről szoktam vadászni :) Az aludtejes receptet megköszönöm. Most heti 5 liter házitejet hozatunk 3 napra elosztva. Remélem jártok még nálunk, főleg most hogy egyre szebb idő van!

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.04.24. 10:57:50

Feltétlen megyünk felétek, nagyon kiváncsi vagyok a kertetekre, a lánykátokra és persze rátok is! :) Természetesen titeket is szívesen látnánk nálunk! Jó idő esetén, bográcsolhatnánk is egyet!

Az aluddtejes pogi ugyanúgy készül, mint a te túrósod, csak túró helyett 4-5dl aluddtej kell hozzá és rétesliszt.
süti beállítások módosítása