Nem kell tovább számoznom a sütőipari-cukrászati alkotásaimat. :) A negyedik próbálkozásom túrós pogácsa volt, melynek receptjét egy gimnáziumi osztálytársam, Ági (aki fényévekre jár előttem a sütő-főzőtudományban) sikeres gasztro-blogjában találtam: www.boldogkukta.blogspot.com
A konkrét recept elérhetősége: http://boldogkukta.blogspot.com/2011/07/anya-turos-pogacsaja_19.html
Először hitetlenkedtem, hogy ennyire egyszerű, és még filóztam is rajta, hogy biztos nem maradt ki valami? :))
Az alapanyagok a dagasztótálba kerültek, aztán 3 perc gyúrás után elment a kedvem, hogy dehát ezek nem is állnak össze, nem alkotnak tésztát stb. Aztán újabb 10 perc után a legtökéletesebb állagú tésztát kaptam, amit valaha láttam. :)) Pogácsa szaggatóm nincs, úgyhogy egy felespohár segítségével formáztam meg a kis pogikat. Felavattam a két nagy vadiúj tepsim közül a nagyobbikat, de még így sem fért bele mind, a maradékot holnap sütöm.
Az eredmény mind küllemre, mind állagra, ízre egészen kiváló lett, el sem mertem hinni. Kedves páromat jól meglepem vele, este 10-re jön haza a munkából, biztos örülni fog neki. Komoly vacsorát nem főztem, egy nagy lábos húsleves készült még csigatésztával. Remélem a másfél évesünknek is ízleni fog :) A bolti pogácsát szereti, ez meg csak jobb annál.
A legközelebbi kísérlet a házi túró készítés lesz, mert olcsón isteni házitejhez tudunk jutni (heti 5 litert hozatunk házhoz 3 napra szétosztva), és találtam egy érthető, szájbarágós receptet. Ha sikerül, a kész túrót felhasználom újfent ehhez a pogácsához, és meglátjuk a különbséget.