HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Akác-halál

eclipse86 2011.12.25. 22:44

Uralta az előkertet. Tekervényes ágai, mint óriás karjai fojtogatták a körülötte élő fákat, cserjéket. Indái mint megannyi kígyó körbefutották a kutat és a szaletlit, a gyors pusztulás útjára sodorva őket. Parazita növény, az ember alkotta tárgyakat, építményeket szétroppantja, a növényeket megöli, megfojtja. Kertészmérnök végzettségű ismerősünk is csak hüledezett az óriásira nőtt és teljesen elburjánzott, agresszív fa ijesztő látványával szembesülve. A "Szörnyfa" legalább 30 éves volt. Az ítélet megszületett: a lila akác sorsa megpecsételődött. A szaletli tetejét valósággal megevő, a kutat szétroppantó rombolónak mennie kell.

A hóhér egy késő novemberi napon érkezett Józsi személyében. A láncfűrész motorja felbődült, és hamarosan az óriási akácfa tetem darabjai terítették be az előkert jelentős részét. A maradványok elhordása 2 napig tartott: a lombozat és a legvékonyabb gallyak, indák a komposztba kerültek, a gallyak, ágak a gyújtósba, a vastag ág-és törzsdarabok pedig a tűzifánkat gyarapították.

A szaletli tetőszerkezetét behálózó ágak-bogak, melyeket a tető bontása nélkül eltávolítani nem lehetett volna, megmaradtak a tavaszi felújításig, mikor is új tetőt kap majd kis kerti pihenőnk, és bizarr koronaként emlékeztetnek az egykori lila akác-király évtizedes uralmára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr73495723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása