HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Veteményesre hangolva

eclipse86 2011.12.25. 23:22

Lassan de biztosan jön a tavasz, és a kerti munkák szezonja, a vetőmag beszerzés és palántázás időszaka. Átgondoltuk, milyen zöldségeket szeretnénk termeszteni. 

A listánk:

bab
cékla
fejessaláta
fokhagyma
karalábé
káposzta
kelkáposzta
lilahagyma
paprika
paradicsom
patisszon
petrezselyem
retek
sárgarépa
uborka (eltenni és salátának)
újhagyma
vöröshagyma
zeller
zöldborsó

A termesztéshez hazai forrásból származó, lehetőleg magyar fajtákat szeretnénk vásárolni, vegyszermentesen, a hasznos növénytársításokat felhasználva. Hasznos tippeket kapok a permakultúra és Bárka levelező listákból és a Krisna-völgy weboldaláról is. 
Krumplit egyenlőre nem tervezünk vetni, mert az egyik legolcsóbban kapható növény, ellenben sok helyet foglalna a veteményesből.

Fentieken kívül dézsás/hordós/cserepes termesztésre szánom a népszerű fűszernövényeket, néhány gyógynövényt, és saját kívánságom, hogy kipróbáljam a világ legcsípősebb chilipaprikáinak valamelyikét:

http://www.chiliszoszok.hu/spl/502040/Erosseg_10

:)) Elég rémisztőnek tűnnek. Lehet szögesdróttal, vizesárokkal kell körbevennem majd a növényt, óriási halálfejes táblát kirakni, na meg poroltót :)) A lényeg, hogy se a gyerek, se a kutya nem kerülhessen a közelébe, nagyon körültekintően kell kezelni.







 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr553495791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása