HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

A kert állapota és az első nehézségek

eclipse86 2012.03.23. 18:25

Gyönyörűen bújik a retek és a zöldborsó. Teljes terjedelemben, azaz minden ágyásban, minden sorban, egyenletesen.

Az ablakba tett snidlingek is kibukkantak. Már friss snidlinggel készült sajtlevesen és körözötten jár az eszem. A paradicsompalánták egészen bokrosak, kb. 10-20cm magasak. Két félét palántáztunk, a  hosszúkás bogyójú San Marzanot és a Kecskemétit. Most beszereztem egy 3. félét, a Vilma balkonparadicsomot. Nagyon dicsérték, bő termő, jó ízű fajta. Nagy méretű balkonládába 3 palánta, 20cm-es cserépbe 1 palánta kerülhet. Ha a palánták kikerülnek a kertbe, a télikert akkor sem marad kopáron, a balkonparik bent maradnak.

Aktuális nehézségeink:

1. Vakondtúrás, pont a frissen kibújt retek és zöldborsó mellett. Rengeteg féle megoldásról olvastam, minél sürgősebben közbe kell lépni.

2. Úgy tűnik, meghalt a búvárszivattyú. Természetesen a garanciális időtartam letelte után. A kútból nem tudja felküldeni a vizet, és még az esővízgyűjtő hordó aljáról is csak kis nyomással. Talán csak eliszaposodott... még megkérdezünk tapasztaltabb embereket. Az biztos hogy szervizeltetni nem éri meg. 

3. A saláta továbbra sem mozdul. Lehet hogy egyáltalán nem szereti ezt a földet. Drazsírozott vetőmag révén, sokat öntözöm, mégse.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr884335629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása