HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

Pünkösd után

eclipse86 2012.05.29. 22:58

Hazaérkezvén megállapítottuk, hogy minden a legnagyobb rendben van idehaza, persze vannak elmaradások, amiket sürgősen pótolni kell - a felszedett borsó helyére másodvetni, a répát és petrezselymet egyelni, és gazolni. Kibukkant az uborka is. Kb. 1 kg bébirépát szedtem fel az egyelésből két ágyásból, nagyon finom, zsenge, egészséges rágcsálnivaló.  A szomszéd kertjéből is kaptunk egy területet ültetésre, cserébe hogy átjárjak locsolni, mert nekik egyenlőre csak a hétvégi házként/hobbitelekként szolgál az ingatlan. A csirkék hatalmasra nőttek, már nem kell nekik infra lámpa, ellenben sok zöldet esznek, kapirgálnak, bogarásznak. Boldog életű, egészséges baromfiból lesz az egészséges étel.

Ami miatt nem kicsit voltam mérges, hogy a felénk járó rokonság nem pusztította el azt a nem egész egy tucat fej salátát, és elkezdett felmagozni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a csirkék egyék meg. Sokan biztos örülnének a bio termesztésű házikerti zöldségeknek. Szerencsére a párom kollégái még ilyen állapotában is örültek a zöldségnek, és két csomag újhagyma társaságában átvették, természetesen nem kértünk érte semmit. Ki kell találni egy elosztási utat, mert az olyan növényeket, amik egyszerre érnek be, de nem tartósíthatóak, nem tudjuk elfogyasztani hirtelen, és nem a komposztba meg a csirkéknek szeretnék termelni. A csirkéknek rengeteg egyéb zöld van, tyúkhúr, líceum, csalán, stb, a kultúrnövényeket emberi fogyasztásra szánjuk. Párom heti 2-3 alkalommal megy Pestre, előre megbeszélt időpontban és helyen zöldség átvehető lesz, azt hiszem ez lesz a jó megoldás, lévén piacolni nem tervezünk (egyenlőre), őstermelőim nincs.

Felkapáltam azokat az ágyásokat, ahonnan betakarítottunk, jöhet a másodvetés, meg a szomszéd kertjéből nekünk kijelölt rész beültetése: még több zöldborsó, kapor, patisszon, káposzta, dinnye, valamint még több paradicsom és paprika palánták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr304553940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása