HTML

Házunk és Otthonunk Úriban

Családunk otthonának, házának blogja

Rovatok

Friss topikok

Címkék

A kert állapota április végén

eclipse86 2012.04.22. 13:25

A veteményesünk állapota összeségében jónak mondható. :)

A retekben súlyos károkat okozott a földibolha, de a talán utolsó pillanatban megkezdett házi fokhagymá főzetes permetezés segített annyit, hogy a megcsócsált növénykék tovább tudtak növekedni, és legnagyobb örömünkre megjelentek az első lila gumók a földből kitüremkedve. Még kicsik, 1-1,5 cm-esek, de szépek, kerekek, puhák és finoman csípősek, ahogy szeretem. Két héten belül az egész betakarítható lesz. Kicsit rusnya, rágott, lyukas, de a mienk, és jövőre okosabbak leszünk a növénytársításos ültetéssel (saláta!!!)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fokhagyma szép nagy már, töretlenül fejlődik a vöröshagyma és lilahagyma is. A teljesen bedöglöttnek hitt saláta is megindult, bár jóval később bújt ki valamiért, és kevesebb mint az ültetett magok fele, sajnos. Lehet hogy a drazsírozott vetőmag mégsem volt nyerő ötlet, esetleg túl mélyre ültettem, vagy nem volt megfelelő a talajelőkészítés. Azért jövőre is teszünk vele próbát, márcsak a retek társítás miatt is. Azért adok még esélyt a növénykéknek, hátha júniusban fel tudunk szedni pár fejet. A lenti képen látható példány levelén eső utáni kis sárfoltok vannak, nem beteg (egyenlőre) :)

A sárgarépa is kibukkant, és a póréhagyma is pont a napokban bújt ki. A legnagyobb siker egyértelműen a zöldborsó, annak az ismerősök is a csodájára jártak, állítólag nálunk a legnagyobb és legszebb a faluban. Lekopogom, amíg nem jelenik meg valami kártevő. Idő szerint nemsokára megkezdődik a virágzása, és utána nemsokára számíthatunk a termésre is. Rajnai törpe fajtát vettem, ez kb. 35 cm magasra nő csak meg, futtatni, karózni nem kell. Már több mint 20cm magasak a növények.  

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uriotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr824466383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.04.23. 09:19:12

Tényleg szép a borsó! Sokan féltek korán elültetni, nehogy lefagyjon, itt felénk többeknél a késői fagy lassította le a növekedését.Nekem Zsuzsi borsóm van, eddig bevált:)

Tavaly jártunk úgy a retekkel, hogy a zöldje gyönyörű, egészséges volt, de a gumókat átfurkálta valami állat....A salátával az a macera, hogy nagyon picik a magok és a porhanyós földben elsüllyednek. Nálam is elég ritkás sajnos :(

Szép a kertetek!Csak így tovább!

eclipse86 2012.04.23. 18:31:24

@Bozót: Szió! A mi borsónk is megkapta a 2 éjszakai fagyot, ami az ország többi részén a cseresznyét vitte el, de meg se kottyant nekik szerencsére. Igen, a vegyszermentes kertészetben vannak ilyen lutrik, de egyre több trükköt olvasok, például letöltöttem egy könyvet Öngyógyító kiskert címmel, kb. 160 oldal, abban minden benne van hogyan lehet megvédeni a kártevőktől a növényeket. További jó kertészkedést! üdv Kriszti :)
süti beállítások módosítása